torsdag, marts 06, 2008

Storbyferie med helt nye fortegn


I år tager vi i en forlænget weekend på storbyferie i Europa. Vi har fundet et rejsebureau, som specialiserer sig i storbyferie i Europas hovedstæder, og for denne gang at prøve noget nyt, tager vi til Budapest i Ungarn. Det skulle være en ganske stor og anderledes oplevelse, og vi har efterhånden prøvet lidt af hvert, når det drejer sig om Europa. Den store ferie i år kommer så vist til at gå til Grønland, hvor kæresten vil forsøge sig med en slædetur tværs over indlandsisen. Jeg har sagt, at så bliver det uden mig, men sammen med folkene på rejsebureaet ender det nu nok med, at de får mig overtalt.

tirsdag, marts 04, 2008

En ekstra stue


Når der er påske inviterer jeg alle venner og hele familien til påskefrokost i vores stue uden for. Så sidder vi derude og spiser sildemadder og drikker snaps. Det er meget meget hyggeligt. Når vi har fået så hatten passer, rykker vi ud i vinter haven og hygger os i varmen. Børnene står i haven og leger. De elsker vores boksebold, så den har det meget sjovt ved at stå at slå løs på. Det gør jeg også, når jeg er træt af alt min appelsinhud på enden og lårene. Så kan jeg stå derude i flere timer og bare slå og slå.

mandag, marts 03, 2008

Webdesign i dag og i gamle dage

I dag kan man få priser på webdesign i mange forskelige lag. Det er noget med at hvis der skal laves en masse Flash, så skal der bruges mange timer, og det koster naturligvis.


I "gamle" dag var der noget der hed Ani-gif - det kunne gøre det for Flash. Det blev lavet i et format der hed GIF. GIF (Graphics Interchange Format) er et 8-bit-per-pixel bitmap-billedformat, som blev introduceret i 1987 af CompuServe, og er siden blevet vidt udbredt på internettet.


Formatet bruger en palette af op til 256 forskellige farver fra 24-bit RGB-farveskalaen. Det understøtter animerede billeder og tillader en separat palette af 256 farver for hver frame. Grundet farvebegrænsningen er GIF-formatet ikke særligt egnet til farvefotografier eller andre billeder med flydende farver, men er mere egnet til mere simple billeder som grafik eller logoer med få ens farveområder.


GIF-billeder bliver komprimeret ved hjælp af LZWs tabsløse datakompressionsteknik, for at reducere filstørrelsen uden at forringe den visuelle kvalitet. Denne kompressionsteknik blev patenteret i 1985. Kontroversen over patentlicensaftalen mellem patentholderen, Unisys, og CompuServe i 1994, førte til udviklingen af PNG-standarden (Portable Network Graphics).


så hvis man leder efter noget billigt webdesign så kan man måske bruge Ani-Gif i stedet for Flash.


Du kan se mere om webdesign her og hvis der skal laves Flash, så kan de også hjælpe dig.