mandag, januar 08, 2007

Ikke meget at skrive om

Der regner uden for, og der er ikke meget at skrive om. Det skulle da lige være at Elvis blev født på denne dag.

Elvis Aaron Presley (8. januar 1935 - 16. august 1977), kendt som The King of Rock 'n' roll, blev født i et fattigt hjem i Tupelo, Mississippi. I 1948 flyttede han med sine forældre til Memphis, Tennessee.
Elvis blev musikalsk inspireret af tidens popmusik og countrymusik. Sine første musikalske erfaringer fik Elvis i den lokale kirke, hvor han både hørte og sang gospel. Som ung tjente han til dagen og vejen som lastbilchauffør.
I 1953 indspillede han - muligvis en fødselsgave til sin mor - My happiness og That´s when your heartaches begin i Sam Phillips' studie Sun Records. Sam Phillips havde længe været på udkig efter en hvid sanger, der lød som en sort, og med Elvis havde han fundet en sådan. I 1954 startede Elvis sin karriere ved Sun Records, og sidst i 1955 flyttede han til RCA Victor.
I 1956 bragede han igennem på den internationale scene med en helt ny lyd og stil, som kombinerede mange af de musikelementer, han havde mødt. Elvis nedbrød på mange måder de sociale og racemæssige barrierer i tiden og indvarslede en ny æra i amerikansk populærmusik. Hans sceneoptræden var dynamisk og præget af rullende hoftebevægelser af en hidtil uset seksuelt udfordrende karakter. Hans manager Tom Parker var med til at ændre hans repertoire til flere ballader og en mere pop orienteret stil, for eksempel Return to sender og It´s now or never.
Elvis medvirkede i 33 film - for eksempel Jailhouse Rock og Love Me Tender - og optrådte mange gange på TV og gav live koncerter på turne. Han solgte over 1 milliard plader, flere end nogen anden kunstner. I USA fik han guld-, platin- eller multiplatin-belønninger for 140 forskellige albums og singler. Op gennem 70´erne havde han stor succes blandt andet i Las Vegas.

Sponserede links: Vil du slanke dig? Få viden om emner som slankemidler og slankekur hos os. Vi giver dig gratis informationer, du skal bruge, når du vil være slank. Bliv slank med Thomas - DET rykker!