torsdag, januar 31, 2008

Tag paa tag

Helt uden for sammenhæng - men yderst interessant: Stein Bagger dropper tanterne.

Sammenhængen er til gengæld huset hat - og det er selvfølgelig taget, vi taler om. De danske normer for, hvor store mængder sne et tag skal kunne holde til, er muligvis for dårlige.
Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) har i en gennemgang af 13 tagkollaps under snestormen, der med vindstød omkring 23 m/s fejede ind over landet i dagene op til den sidste weekend i februar 2007, fundet en række punkter i normerne for tagene, der kan forbedres.Desuden opfordrer byggeforskerne Dansk Standards normudvalg for snelast til at se på, om man skal til at regne med endnu større snelast end i dag.Det er der absolut brug for, mener formanden for Dansk Selskab for Bygningsstatik, Flemming Petersen.

Der er krav om, hvor godt loft- og tagkonstruktioner skal være isoleret, herunder skunkvægge, flade tage og skråvægge direkte mod taget. Og det vigtige undertag må ikke glemmes heller. Under normale omstændigheder er kravet opfyldt, hvis tagets samlede konstruktion har en u-værdi på minimum 0,15, som svarer til ca. 300-320 mm almindelig mineraluldsisolering. Isoleringsevnen i en konstruktion - f.eks. taget - angives med en u-værdi (også kaldet transmissionskoefficienten). Jo lavere u-værdien er, desto bedre isolerer den samlede konstruktion.

Besøg et tag firma og få styr på taget...