lørdag, maj 05, 2007

ABBA var trylleri med lyd

Det er svært at sige, præcis hvornår ABBA blev dannet, da det skete trinvis. Björn & Benny havde arbejdet musikalsk sammen siden 1967. I 1969-70 mødte de henholdsvis Agnetha og Anni-Frid, og de fire optrådte første gang sammen på tv i 1970 med en kort version af sangen California, Here I Come.
Første studie-optagelse var i juni 1970, og sangen hed Hej gamle man!. Sangen blev skrevet og udgivet af Björn & Benny, mens Agnetha & Frida sang kor. Pigernes medvirken fremgik dog ikke som credits på singlen. De følgende år sang de fire backvocals på hinandens soloprojekter, hvilket kan høres på Björn & Benny’s album Lycka, samt på Agnetha’s När en vacker tanke blir en sång.
Første sang og single med alle fire medlemmer krediteret var People Need Love fra 1972. Da Björn & Benny havde haft mindre hits i udlandet, var flere pladeselskaber villige til at udgive singlen. Den blev bl.a. udgivet i Japan og Sydafrika. I USA blev den udgivet på Playboy Records, og faktisk blev flere af gruppens tidlige sange brugt i Playboy’s softcore pornofilm fra starten af 1970’erne! I 1971 blev Björn & Agnetha gift.


Skal du have et forrygende trylleshow? Underholdning til firmafest eller sjov til reception? Forestil dig glæden ved underholdning til kursus, hvis der er lidt godt trylleri! Tal med Steen B. Christensen - så får du et godt show med masser af trylleri til f.eks. din julefrokost. Husk: En tryllekunstner er god underholdning!