torsdag, maj 24, 2007

Hvad for en kasse?

En sparekasse er et pengeinstitut, der er organiseret som en selvejende institution. Betegnelsen benyttes tillige om tidligere sparekasser, der er blevet omdannet til aktieselskaber, såkaldte sparekasseaktieselskaber.
Danmarks første sparekasse var Holsteinborg Sparekasse ved Skælskør, der blev oprettet i 1810 efter inspiration fra Tyskland. Formålet med de første sparekasser var at give småsparerne mulighed for en sikker opsparing. De blev ikke drevet med profit for øje, men var med forbillede i andelsbevægelsen opbygget i almennyttigt øjemed og med en demokratisk struktur.


Relevante links: Er du interesseret i lavpris VVS, hvor du billigt kan købe f.eks. alt i ventilation eller et nyt spabad? Kig forbi os - vi har altid tilbud på Oras og Vola produkter.

Indskyderne, de såkaldte garanter, fik forrentet deres kapital til en på forhånd fastsat rente, også selvom sparekassen viste sig at få et stort overskud. Denne struktur sikrede en forsigtig drift af virksomheden, idet garanterne derved ikke havde incitament til at lade den indgå i risikable forretninger. Uden denne struktur havde opsparerne formentlig været mere forbeholdne over for at betro deres opsparing til sparekassen, hvilket forklarer, hvorfor garanterne indlod sig på at indskyde kapitalen på disse vilkår. I dag sikres den forsigtige drift bl.a. af Lov om finansiel virksomheds krav til pengeinstitutters solvens.
Sparekasserne var underlagt en række begrænsninger mht. udlån og måtte ikke føre reel bankvirksomhed. Dette blev først væsentligt ændret ved bankreformen i 1974, hvor sparekasserne stort set blev sidestillet med bankerne. Dette har ført til en del fusioner både mellem virksomhederne (eksempelvis opstod Unibank ved at sparekassen SDS fusionerede med Andelsbanken og Privatbanken) og mellem Den Danske Bankforening og Danmarks Sparekasseforening (i dag samlet i Finansrådet).


Fra Wikipedia


Relevant information: Lån med lav ydelse får du som f.eks. lån i bolig. Måske er du mere interesseret i belåning af fast ejendom? Eller du har gæld, du vil af med - f.eks. en dyr kontogæld? Uanset dine behov for penge, glæder vi os til at hilse på dig - og vi har altid tilbud på forbrugslån! Bolig-laan.dk

20 minutter i spabad - gerne mere

Hurtigt ud til bilen, afsted til arbejde, knokle igennem, og så hjeme til famillien. Uha det kan gå hurtigt på sådan en almindelig dag, og sommetider går det også for hurtigt. Så glæder man sig til at smide sig i sit spabad, og bare mærke den dejlige varme der kærtegner ens krop, og samtidig mærke hvordan muskler og tanker går i næste dvale. Det kan anbefales, og det kan ikke gå for hurtigt hvis du gerne vil have den samme fornemmelse som jeg har med mit spabad.


Køb et spabad hvis du savner ro og afslappelse.






Søger du efter noget lækker til dit badeværelse, så skulle du prøve et spabad. Det er noget der giver velværer, og så er det også et af de dejligste badeværelsesmøbler man kan få. Søger du printerblæk, så se her.





tirsdag, maj 22, 2007

Bolig i bulgarien - men hvad med den politik de fører

Vi skal muligvis købe en lejlighed i bulgarien, men der er ikke noget sikkert i nu. Men jeg vil gerne give en lille reklame for det dejlige land. Vi har været der flere gange, og det er nok noget at det fedeste land jeg længe har været i. Der er varmt, og der er lejligheder og boliger der kan købes for penge. skal man ud og spise, så kan det gøres for næste igen penge, og på den måde kan købet af en lejlighed i bulgarien sagtens løbe rundt selv om man ikke vælter rundt i penge.


Måske var det noget for dig - altså at få en lejlighed i bulgarien. Herunder har jeg samlet lidt informationer du kan bruge hvis du vil.



I fokus - om lejligheder i bulgarien: