tirsdag, november 28, 2006

Doping skal ikke have en chanche - fedt siger jeg bare

Til OL vil der være mere kontrol omkring doping end der har været tidligere, og det synes jeg er rigtig godt. Men om de så "fanger" nogen med det, det tvivler jeg meget på.



Doping er noget skidt.



Doping er et fænomen, der forekommer i sport, med det formål at forbedre idrætsudøverens præstationer. Idrætsudøvere har med stor sandsynlighed dopet sig lige så længe, som der har været konkurrencer i idræt, men i det 20. århundrede og især i den sidste tredjedel heraf er der kommet større og større fokus på fænomenet. Dette er sket i takt med, at idræt er blevet mere og mere kommerciel, samt en række tilfælde, hvor anvendelsen af doping er gået galt for idrætsudøvere, i de værste tilfælde med døden som følge.



Doping er ved årtusindskiftet især udbredt i sportsgrene, hvor der stilles store fysiske krav, så som cykelsport, løb, vægtløftning og styrketræning, men det forekommer i princippet i alle sportsgrene. Derfor er der på verdensplan og på tværs af sportsgrene vedtaget en række regler med henblik på at bekæmpe dopingen. World Anti-Doping Agency (WADA) er blevet oprettet med henblik på koordineringen af indsatsen, og organisationen fungerer dels som autoritet i forhold til vedtagelsen af listen over forbudte stoffer, dels om kontrolorgan, der søger at foretage så mange kontroller af udøvere som muligt, såvel i trænings- som i konkurrencesituationer.



I Danmark har Danmarks Idræts-Forbund vedtaget et dopingregulativ, der direkte tilslutter sig WADAs kodeks. Folketinget har suppleret med lovgivning herom.







Sponserede links:


Wellmore sælger spabade i god kvalitet. Køb dit næste spabad hos os. vi sælger også dampkabiner, boblebade og andre
former for badeværrelsesmøbler .





mandag, november 27, 2006

Uden hjelm - uden omtanke

Der er mange, der rider uden hjelm, og det er og bliver usmart. Hjernen kan få alvorlige skader, hvis man falder.

Hjernen (encephalon) er populært sagt den del af centralnervesystemet som findes inden i kraniet. Hjernen er hjemsted for tænkning og følelser (emotioner). Den modtager og koordinerer signaler fra alle sanser og sender beskeder til musklerne.



Sponserede links:

Mangler du campingudstyr? Prøv campingudstyr fra Birger. Klør det fælt i hovedbunden? Hovedlus er en plage! Vil du investere? Prøv en ejendom i Berlin