lørdag, december 16, 2006

En julepakke med indhold

Jeg tror, at jeg får mange bløde pakker med tøj i år, når den hedenske dans om træet er overstået, og der er fjærtet af efter indtagelse af ekstreme mængder føde (kalkun). Det bygger jeg på en viden om, at min kone har frekventeret adskillige tøjbutikker på nettet og i virkelighedne på det seneste. At det ikke er til hende selv, ved jeg, for hun har aldrig noget at tage på, sige rhun. Det gør nu heller ikke noget, for hun er skam pæn uden :-)


Sponserede links:

Hvem vil ikke gerne være lidt lækre i tøjet, uden det koster en formue? Bliv lækker hos Outletguru med mærketøj som Hugo Boss, Diesel og D&G. Det er tøj til priser, der er til at forstå!



torsdag, december 14, 2006

Maling til vægene, og der er sandelig mange forskellige slags

Var ude i (H)Jem og fix i går, og skulle egentlig bare have noget maling til mine væge. Det blev ikke helt nemt, og hold da op hvor er der mange forskellige typer af maling. og priserne var derefter skulle jeg lige hilse og sige. Hvad skulle man vælge - tjaaa, jeg valgte noget af det billige, og det var vist ikke en god ide. Det var tyndt som vand, og jeg kommer nok til at give vægen 3 - 4 gange inden det dækker helt. Så på den måde er der ikke sparet noget som helt, overhovedet.

Mit råd, køb den dyre maling, det kan bedst svare sig.

Maling er et materiale bestående af et bindemiddel og et farvepigment der påføres en overflade. På et tidspunkt under påføringen er malingen i flydende form. Malingens funktion er at indfarve eller beskytte et bundmateriale og derved tilføje en teknisk eller æstetisk kvalitet.

Sponserede links:
Plastemballage fra Scanlux - dansk kvalitet når det er bedst. Vi laver emballage til mange produkter.



Kunstnerfarver
Den traditionelle maling er som regel i flydende form. Den består af pigment og bindemiddel. Malingens karakter afhænger i høj grad af bindemidlet. Således har nøddeolie og linolie en blank transparent karakter, akrylmaling en mere mat overflade. Karakteren af malingen kan manipuleres ved tilsætning af forskellige malemidler. Ligeledes er der ofte tilsat tørremiddel. I selve maleprocessen benyttes ofte et malemiddel eller tilsætning af mere bindemiddel for at opnå en bedre flydeevne. Malemidler kan være alt fra vand til indviklede kemiske væsker.

Pulvermaling
Pulvermaling sprøjtes i pulverform på malefladen og opvarmes i ovn til materialet smelter og flyder sammen. Benyttes ofte på metaloverflader f. eks hårde hvidevarer, skilte etc.


Forskellige typer maling
Akvarel
Akrylmaling
Enkaustik (voksmaling)
Gouache
Kalkmaling
Oliemaling
Pulvermaling
Tempera